„Editura Predania oferă cititorilor trei noi volume, cărți despre viața sufletului, despre creșterea copiilor și viața și minunile unei sfinte în România.
Pentru cititorii săi fideli, Editura https://www.librariasophia.ro/editura/predaniaPredania anunță și un concurs, cu premii. Astfel, până pe 15 august, se pot câștiga trei exemplare din noua carte „Chipuri ale sfințeniei”. Cititorii trebuie sătransmită, într-un comentariu la postarea de pe pagina de Facebook Predania, de ce îi iubesc pe oricare dintre cei cu care se pot întâlni în această carte.
După praznicul Adormirii Maicii Domnului se va organiza tragerea la sorți și vor fi anunțați câștigătorii.
Cărți pentru sufletul oricărui creștin
Sfânta Xenia, mângâietoarea sufletelor. Minuni petrecute în România
„Sfântul Siluan ne învață că sfinții cunosc durerile noastre, ale viețuitorilor de pe pământ, și ne sar în ajutor prin Duhul Sfânt.
Cititorul acestor relatări s-a convins de un adevăr paradoxal, cum paradoxale sunt întreaga învățătură și existență creștină: Sfânta Xenia aude strigătul nostru de ajutor, de dincolo de mormânt.
Ai probleme mari cu alcoolul sau cu alte dependențe?
Cheam-o, cu nădejde, pe Sfânta Xenia. Nu va întârzia să te ajute.
Ești un suflet închis în propria singurătate ca într-o temniță?
Sfânta Xenia va face în așa fel încât o să-ți găsești sufletul prieten sau chiar sufletul pereche.
Boala sau deznădejdea îți întunecă bucuria de a fi?
Sfânta Xenia te va lua de mână, vei străbate cu ea tunelul întunecat din tine însuți și te va scoate la lumină. La lumina nepieritoare a lui Hristos.” – Ciprian Voicilă
Copiii mari devin bizari
„Copiii mari devin bizari” este un roman pentru adolescenți, scris de doi autori: un profesor – Ovidiu Gligu, și o elevă – Letizia Timofte, care la cei 16-17 ani ai săi realizează un inedit debut literar. Cei doi autori „belgieni” conturează o frescă socială, un tablou regrupând două lumi aparent diferite dar totuși destul de asemănătoare: lumea adolescenților din România post-comunistă, și lumea adolescenților din diaspora românească.
Milioanele de români din diaspora alcătuiesc un univers aparte, având deja o tradiție de câteva decenii, cu trăsături specifice, ușor de recunoscut și imposibil de ignorat. Acești oameni curajoși, chiar dacă au devenit cetățeni ai țărilor adoptive, se consideră în continuare români plecați la muncă în Occident, ceea ce nu se poate spune, bineînțeles, despre copiii lor.
Fie că sunt născuți în străinătate, fie că au ajuns acolo la vârste foarte mici, copiii anilor 2000 – adolescenții de azi – se găsesc într-o situație destul de complicată în raport cu țara părinților lor. De fapt proprii lor părinți sunt reprezentanții unei „culturi” pe care, uneori, ei nu o înțeleg, nu o recunosc și nu o acceptă.
Explorarea acestei realități constituie una din temele romanului Copiii mari devin bizari. Prin stilul simplu și direct (deseori apar scrisori sau pagini de jurnal), personajele devin aproape palpabile, iar cititorul devine un confident al Elenei și al Oanei (din Belgia) și al lui Tudor (din România). Ei, și ceilalți copii-adolescenți care își păstrează în continuare chipurile de sfințenie, văd lumea prin ochii lor de îngeri, și ne-o transmit așa cum o văd ei. Regăsim mereu bucuria și nădejdea, curajul de-a-și asuma natura umană nealterată, chiar într-un cadru social din ce în ce mai dezumanizant.
Cavalerul de duminică. O poveste despre curaj și demnitate
„Citind cartea care o are drept autoare pe Olga de Pitray, fiica celebrei Contese de Segur, nu am putut să nu mă intreb retoric dacă mai există azi tineri care să aibă tăria de caracter, recunoștința, abnegația, curăția sufletească, empatia, altruismul, dar mai ales smerenia personajului principal al cărții. Îi mai învață cineva pe copii si pe tineri să prețuiască aceste virtuți? Mai au ei modele vii care să le întrupeze? Dacă da, unde și cum le pot întâlni? Cine le mai recomandă cărțile care să le insufle măcar modele ficționale, dacă nu biografii reale? Le vor citi cu interes și curiozitate, când literatura pentru copii și adolescenți din zilele noastre le propune un alt univers și promite emoții de altă intensitate și densitate? Se vor mai simți însuflețiți de personaje capabile să renunțe la puținul pe care îl primesc de la societate, doar ca să își păstreze demnitatea, integritatea morală, principiile și convingerile cele mai adânci? […] Cititorul de azi ar putea fi tentat foarte ușor să eticheteze acest gen de literatură, numind-o ,,idealistă,, dulceagă”, ,,nerealistă”. Dar, dacă ne urmăm glasul conștiinței, e imposibil să nu vedem că izvorul de unde își trage seva și de unde isi ia puterea de modelare nu e altul decât Evanghelia, din care s-au hrănit atâtea generații de oameni. Ce ii face aparte pe aceștia? Fericirea pe care au descoperit-o când au găsit o Împărăție a demnității, neînchipuit de frumoasă, dincolo de suspine, de durere, de lipsuri, de boli, de nedreptate, de lacrimi, dincolo de ceea ce astăzi e doar sursă de frustrare. Ce au câștigat, părând în ochii multora niște nebuni (,,fraieri”), niște proști, niște creduli? Nici mai mult, nici mai puțin decât nemurirea.
Așadar, revin la falsa mea dilemă de la început: Oare mai avem nevoie de astfel de cărți și de asemenea modele umane? Cine să le recomande? Cine să le valorifice? Cine să le (mai) citească?” – Cosmina Tămaș
Alte titluri interesante la Editura Predania
Tot pentru cei interesați de propria creștere spirituală, editura are încă la vânzare titluri mai vechi, precum: