„Cred că aceste mărturii vor inspira, cu darul lui Dumnezeu, multe femei în criză de sarcină să aleagă viața copiilor lor. Însă acestea nu se adresează doar lor. Criza de sarcină, iar apoi nașterea copilului sau avortul sunt determinate – și chiar alese! – nu doar de femeie, ci, mult mai mult decât suntem dispuși să recunoaștem, de cei din jur și de societate. Mărturiile pot schimba viața cititorilor, ajutându‐i să înțeleagă frământările și chinurile sufletești prin care trece o femeie în criză de sarcină – iar atunci când vor înțelege, în inima lor poate răsări dragostea milostivă și lucrătoare prin fap‐ te de sprijin. Totodată, cartea reprezintă o chemare către fiecare dintre noi: să facem mai mult pentru ca astfel de mărturii să fie publicate. Oamenii care au fost alături de o femeie în criză de sarcină și de copilul ei nenăscut – sau nu au fost alături, dar își dau seama că ar fi putut să fie – își pot așterne în scris mărturia. Aceste mărturii pot salva vieți și conștiințe.
La fel ca multe persoane pe care le iubim și ne iubesc, a căror prezență în viața noastră es‐ te esențială, și părintele Dionisios Tampakis este un supraviețuitor al avortului.

Dacă fiecare om care a trecut printr‐o experiență similară și‐ar spune mărturia, s‐ar vedea mai clar că avortul nu răpește doar viața copilu‐ lui și comuniunea lui cu ceilalți, ci ne lipsește de oamenii care ne bucură, care ne sprijină, de oamenii fără de care nu ne putem închipui viața – începând cu părinți, frați, surori. Atunci am afla – și ne‐am cutremura! – că, inclusiv din cinul bisericesc, mulți preoți, soții de preot, călugări, călugărițe, ierarhi, ba chiar și unii sfinți au fost în pericol de a fi avortați. Cel care a primit șansa vieții e chemat să mărturisească și să sprijine!”

Alexandra Nadane

Președintele Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei